понеділок, 7 січня 2019 р.

МОДУЛЬ  8

Корисні посилання:



Завдання
Вправа 1. Перегляд прикладів планів та описів оцінювання У цьому кроці ви переглянете створені іншими вчителями плани та описи оцінювання для того, щоб отримати ідеї для створення власного оцінювання. У наступній вправі в розділі Оцінювання вашого Плану вивчення теми ви опишете всі інструменти оцінювання, які плануєте використати під час навчання своїх учнів, мету застосування кожного
виду оцінювання, вкажете, коли саме кожен окремий вид оцінювання буде  використано у вашому класі під час впровадження проекту. При ознайомленні з прикладами звертайте увагу, які методи і інструменти оцінювання використовували вчителі.
1. Зверніться до папки Приклади Портфоліо розділу Ресурси.
2. Розгляньте 2-3 приклади описів оцінювання в Планах вивчення теми.
3. Виберіть послідовно декілька навчальних тем і перегляньте приклади методів та інструментів оцінювання, клацаючи на гіперпосиланнях та розглядаючи відповідні інструменти оцінювання.
Під час перегляду ви можете знайти приклади інструментів оцінювання, які ви захочете завантажити на свій комп’ютер, зберегти, потім переробити, адаптувавши його до обраної навчальної теми. 
При створенні свого власного оцінювання ви, напевне, створите кращі інструменти оцінювання, ніж наведені в цих прикладах. Для того, щоб допомогти вам у створенні плану оцінювання, ми пропонуємо під час перегляду подумати над наступними запитаннями:
• Які з запропонованих методів та інструментів оцінювання можуть бути використані у вашому класі при вивченні обраної теми?
• Які дані ви та ваші учні отримаєте, використовуючи ці методи та інструменти оцінювання?
• Як оцінювання може допомогти учням стати самоспрямованими в навчанні та готовими до співпраці?
• Як за допомогою наведених методів та інструментів оцінювання відбувається визначення рівнів розвитку навичок мислення вищих рівнів, навичок 21 століття?
• Які методичні засоби та прийоми потрібно застосувати для того, щоб учні могли ефективно використовувати оцінювання для розвитку та навчання?
• Чи відомі вам інші форми, методи та інструменти оцінювання, які можна використовувати, замість тих , з якими ви вже ознайомились, або в додачу до них? Які дані вони можуть вам надати?

Вправа 2. Створіть документ для оцінювання, обравши один з наступних варіантів:
Варіант 1. Створіть новий або модифікуйте один з існуючих засобів оцінювання, використовуючи бібліотеку з сайту Оцінювання проектів.
Варіант 2. Завантажте та переробіть засіб оцінювання з розділу Стратегії оцінювання ресурсу Оцінювання проектів
Варіант 3. Створіть власний засіб оцінювання за допомогою
текстового редактора.

Завдання на оцінку:
  • адаптована до проекту форма оцінювання учнівського прикладу  у папці "Оцінювання";

Немає коментарів:

Дописати коментар